'Licence-to-deliver data borgen veilig product'

'Licence-to-deliver data borgen veilig product'

"Bij het telen en leveren van verse (vrucht)groenten is het belang van actuele data niet te missen", zegt Jelle Opschoor, Programmamanager Duurzaamheid bij Growers United. "Dan heb ik het niet alleen over de aanvullende informatie op verpakkingen en in het agf-schap, maar ook over onze licence-to-deliver data om voedselveiligheid te garanderen."

Wat is de waarde van een paprika of van een tomaat? Oftewel, wat zijn shoppers bereid te betalen voor een agf-product? "Om groenten echt op waarde te kunnen schatten is het delen van productinformatie cruciaal", legt Opschoor uit. "Bijvoorbeeld het ras, de teeltwijze, gewasbehandeling en of het een regulier geteeld product betreft of biologisch. Teeltdata zijn waarde bepalend. Want niet alleen de eerste aanblik, maar vooral deze extra informatie is een doorslaggevende factor in het aankoopproces."

Licence-to-deliver
"Om agf-producten te mogen leveren, verzamelt Growers United zogeheten licence-to-deliver data", vertelt Jelle Opschoor. "Voor de borging van voedselveiligheid wordt er van ons verwacht dat we dagelijks vastleggen welke producten we gebruiken; vanaf het moment dat we een klein zaadje in handen hebben tot het agf-product dat we verpakken. Door adequate tracking & tracing in de verschillende stadia van het productieproces, zorgen we voor gezonde en veilige agf-producten in de schappen."

Lees hier verder

Bron: Growers United

Deel artikel