Veel interesse hybride seminar uit China en NL

Veel interesse hybride seminar uit China en NL

Het hybride seminar ‘Farm to Fork’, dat op 22 februari gehouden werd in het Shanghai Okura Garden Hotel, kon rekenen op veel interesse. Meer dan 80 mensen namen fysiek deel, waarvan meer dan 15 Nederlandse tuinbouwbedrijven. Meer dan 70 mensen bekeken het hele seminar en daarnaast hebben meer dan 600 mensen toegang gekregen tot het online uitgezonden seminar. Het belangrijkste doel van dit seminar was om consumenten en retailers in contact te brengen met hightech landbouw. Dit moet leiden tot zakelijke kansen en nauwere samenwerking tussen overheden, bedrijven en onderwijs in China en Nederland. Het werd georganiseerd door de Shanghai Agriculture Commission, PIB NL Protected Agriculture Alliance China, de Ambassade van het Koninkrijk der Nederlanden in China en het Consulaat-Generaal van het Koninkrijk der Nederlanden in Shanghai en mede georganiseerd door de Shanghai Vegetable and Edible fungi industry Association, C Fruit Union en Dutch Greenhouse Delta.

Chinese en Nederlandse overheidsfunctionarissen, deskundigen en bekende zakenmensen kwamen bijeen om de ontwikkeling van de Chinees-Nederlandse facilitaire landbouw en de behoeften van de consumentenmarkt via binnenlandse mainstream retailkanalen te bespreken. De heer Wouter Verhey, landbouwconsulent van de ambassade van het Koninkrijk der Nederlanden in China, merkte in zijn toespraak op dat er sinds 2020, tijdens de COVID-epidemie, een tekort is aan vers fruit en groenten in de Chinese megasteden. Door de fragiele aanvoer van verse producten is iedereen zich bewust geworden van de noodzaak van high-tech landbouw in de nabijheid van megasteden.

Behoeften van de retail- en consumentenmarkt
In totaal deelden 8 sprekers kennis over markttrends, de retailsector en de waardeketen in China en Nederland. Dingdong Cayman en C Fruits Union gaven inzicht in de zakelijke kant van retail en de vraag van de consumenten naar groente en fruit van hoge kwaliteit. Shanghai Xinghui, Kubo, Ridder en Grodan presenteerden Nederlandse en Chinese kastechnologie om voedselveiligheid te garanderen. Bayer de Ruiter en Food Ventures vertegenwoordigden de zaden en telers, en hoe zij als onderdeel van het hele ecosysteem veilige, door de consument geliefde smaken en verse groenten en fruit leveren aan de Chinese consument.

De paneldiscussie met 6 bedrijfsexperts ging onder andere over hoe een high-tech tuinbouw merk kan worden gevestigd en hoe een gemeenschappelijke standaard kan worden opgebouwd onder Chinese consumenten. Deze levendige discussie werd beschouwd als één van de hoogtepunten van het hybride seminar. De middag werd afgesloten met een netwerkreceptie, waar alle deelnemers meer ideeën uitwisselden voor samenwerking om een veilige en stabiele voedselvoorziening in China's megasteden te waarborgen.

Bron:

Deel artikel



Meest gelezen