Van Gelder innoveert met plantaardige productlijn

Van Gelder innoveert met plantaardige productlijn

AGF-leverancier Van Gelder uit Ridderkerk brengt dit voorjaar een nieuw plantaardig assortiment op de markt. In eigen huis worden duurzame en vooruitstrevende vlees- en visvervangers geproduceerd. Van burgers, gehaktballen, soepballetjes en lamsvlees tot broodbeleg zoals rosbief en gerookte zalm, gemaakt van groenten, gefermenteerde favabonen, champignons en peulvruchten.

Gerrit van Gelder, algemeen directeur: “Vanuit onder andere de zorgsector kregen wij steeds meer vraag naar voedzame en plantaardige vervangers voor vlees en vis. Bij Van Gelder hebben we de productiemogelijkheden en grondstoffen in eigen huis om deze te maken.”

Van Gelder is een oer-Hollandse en tegelijkertijd hypermoderne AGF-leverancier. Dagelijks bezorgt het bedrijf verse groenten en fruit aan horeca, ziekenhuizen en overheidsinstanties door het hele land. Daarnaast kunnen consumenten in de Versmarkt én het Experience Center in Ridderkerk terecht voor het afhalen van verse producten en een gezonde lunch. Nu wordt daar dus een nieuw segment aan toegevoegd.

Unieke en gezonde plantaardige producten
Het plantaardige assortiment van Van Gelder is onderscheidend en vooruitstrevend. De plantaardige producten zijn tot stand gekomen door anderhalf jaar toegewijd onderzoek en het experimenteren met de ‘perfecte’ samenstelling van ingrediënten.  Hieruit is een ideale mix voortgekomen waarmee een voedzaam ‘deeg’ is gecreëerd. De basis van de meeste producten bestaat uit verse groenten, peulvruchten (waaronder favabonen), paddenstoelen en kruiden. Gefermenteerde favabonen bevatten prebiotica, zijn rijk aan ijzer en vezels die belangrijk zijn voor een gezonde darmflora. In vergelijking met rundvlees zijn deze bonen bovendien een stuk duurzamer omdat er minder land en water voor de productie nodig is.  Alle groenteburgers, balletjes, salades en andere vleesvangers zitten vol eiwitten, hebben een laag zoutgehalte, bevatten weinig toevoegingen (e-nummers), hebben een ‘clean label’ en de meeste producten zijn soja- en glutenvrij.

Op 2, 4 en 9 maart, tijdens de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel, vinden op beide locaties in Ridderkerk verschillende evenementen plaats. Op deze dagen kan kennis worden gemaakt met en geproefd van het nieuwe plantaardige assortiment.

Bron:

Deel artikel