Verse sla uit woestijn dankzij kastechnologie

Verse sla uit woestijn dankzij kastechnologie

Met de op hydrocultuur geteelde pesticidevrije rode en groene groenten is Armela Farms op een missie om gezond eten in de Verenigde Arabische Emiraten te bevorderen, door consumenten verse, lekkere en langer houdbare groenten aan te bieden. In de hightech kas, ontworpen en gebouwd door Van der Hoeven, is Svensson’s unieke PARperfect dubbele schermoplossing geïnstalleerd. Yazan Abu Jaish, COO van Armela Farms, legt uit hoe deze technologie bijdraagt aan de duurzame, jaarronde productie van premium en uniforme kwaliteit van 4,5 ton sla per dag.

Het midden van de woestijn lijkt misschien niet de meest logische keuze voor een locatie om sla te telen. Toch opende Armela Farms in juni 2023 een hightech kas van 30.000 m2 – inclusief 17.000 m2 voor productie en13.000 m2 voor opkweek, verpakking, logistiek en controlesystemen – in de buurt van Abu Dhabi, Verenigde Arabische Emiraten (VAE).

“Ik ben sinds 2010 verschillende laag technologische bedrijven aan het beheren die bladgroenten en andere gewassen produceren in de VAE. Echter, deze kunnen alleen gewassen van goede kwaliteit produceren in onze winter, van november tot april, wanneer de dagtemperatuur 25-30 °C is. In onze zomer, van mei tot oktober, kunnen de dagtemperaturen oplopen tot 45-50 °C met een luchtvochtigheid van 70%,” zegt Yazan Abu Jaish. “Dit maakt het erg moeilijk om jaarrond verse producten te leveren aan retailers, groothandelaren en consumenten. Daarom is onze regio erg afhankelijk van import, en voedselzekerheid is hier in de VAE en in de hele Golfstaten een belangrijk onderwerp.”

Lees het hele interview

Bron: Svensson

Deel artikel



Meest gelezen