BBB levert minister én staatssecretaris LVVN

BBB levert minister én staatssecretaris LVVN

BBB levert in het nieuwe Kabinet de minister én de staatssecretaris van Landbouw, Visserij, Voedselzekerheid en Natuur. Dat werd gisteren duidelijk.

Partijleider en fractievoorzitter Caroline van der Plas is enorm blij met het resultaat van de onderhandelingen en trots dat BBB, na pas drie jaar in de Tweede Kamer, deel uitmaakt van een nieuw Kabinet met in totaal vijf bewindspersonen.

“In slechts drie jaar tijd zijn we van een éénpersoonsfractie in de Tweede Kamer, uitgegroeid tot een partij die deel uitmaakt van het Kabinet, met zeven zetels in de Tweede Kamer zit, de grootste is in de Eerste Kamer en in de provincies, die zitting heeft in alle besturen van de Waterschappen en sinds zondag 9 juni met twee zetels in het Europees Parlement is vertegenwoordigd. Als kers op de taart leveren wij nu ook vijf bewindspersonen aan dit nieuwe Kabinet.”

BBB laat volgens Van der Plas hiermee zien niet bang te zijn om verantwoordelijkheid te nemen. “En we doen recht aan de verkiezingsuitslag van 22 november, waarmee Nederland duidelijk koos voor een nieuwe wind en een centrumrechtse koers. De namen van de bewindspersonen die namens BBB in het Kabinet komen, worden zo snel mogelijk bekendgemaakt. In de wandelgangen wordt de naam van gedeputeerde (en oud-Boer Zoekt Vrouw-deelnemer) Femke Wiersma genoemd als nieuwe minister van LVVN. Jean Rummenie lijkt staatssecretaris op hetzelfde departement te worden. Rummenie was jarenlang landbouwadviseur op Nederlandse ambassades in het buitenland. Eerder was Rummenie te gast in de studio van Hortibiz Newsradio. Luister dat gesprek hier terug:

 

Bron:

Deel artikel