Harmoniz Seeds opent demolocatie in Nederland

Harmoniz Seeds opent demolocatie in Nederland

De nieuwe veredelings- en demolocatie van Harmoniz Seeds in Nederland wordt in september officieel geopend. In voorbereiding op die officiële opening, wordt op dit moment de eerste serie tomaten in de nieuwe kas opgekweekt. De 1,6 hectare kas aan de Gantellaan in Honselersdijk is onlangs in gebruik genomen door Metazet, HortiTec en Harmoniz Seeds.

Harmoniz Seeds is een wereldwijd agtechbedrijf dat zich bezighoudt met de ontwikkeling van groentezaden. Het bedrijf is in 2022 ontstaan uit de fusie van TomaTech en Nirit Seeds. Harmoniz Seeds richt zich op het creëren van innovatieve, smakelijke en virusresistente tomaten, terwijl het zijn expertise uitbreidt naar de ontwikkeling van paprika- en komkommerzaden.

De zaadveredelaar heeft een bijzonder uitgesproken doel. Ze willen de consument hun tomaat laten kiezen en vooral opnieuw laten kiezen. Om dit te kunnen bereiken probeert Harmoniz Seeds de juiste klanten en afzetkanalen te vinden en zo het eindproduct op de juiste plek te krijgen. ‘De telers van onze rassen proberen we intensief te ondersteunen’, vertelt technical sales manager Wilfred Scheffers van Harmoniz Nederland. ‘Onze uitstekende rassen resulteren samen met onze ondersteuning in een hoog smaakniveau met herkenbare vormen en soms aparte kleuren voor de eindklant en consument.’

Waardevol product
"We zijn ontzettend trots op deze prachtige demolocatie waar we relaties en klanten kunnen ontvangen en laten ervaren waar we voor staan. Dat we deze prachtige kas hebben staan in Westland helpt ons in de rest van de wereld. Die bakermat van de glastuinbouwsector geeft hoge verwachtingen en met Harmoniz Seeds maken we die verwachtingen meer dan waar", licht Scheffers de keuze voor de nieuwe veredelings- en demolocatie toe. "Geïnteresseerden in onze rassen kunnen nu al een afspraak maken voor een bezoek."

De nieuwe locatie bevat voor Harmoniz Seeds maar liefst vier veredelingsafdelingen, een opkweekafdeling, een hybride afdeling en een demo-kas waar klanten binnen kunnen kijken. "Die vraag is groot", weet Scheffers. "We zetten actief in naar resistente rassen en boeken daar goede en vooral smaakvolle resultaten in. We willen resistentie in de rassen, maar kwaliteit en smaak zijn daarin nog steeds onze prioriteit. Het is pas goed genoeg als we die geborgd hebben. Immers, onze tomaten zijn een ontzettend waardevol product en gelukkig is onze klant en consument daar in binnen- en buitenland zich steeds meer van bewust."

Officiële opening in september
De eerste planten zijn op de nieuwe locatie al in productie. Soorten in de demo-afdeling zijn nu al in volle bloei en hebben bezoekers al verrast. Op dit moment worden de gewassen geplant die bij de officiële opening in september stralen en zich willen laten zien én proeven.

Bron:

Deel artikel